SeaStation – Spirulina thuiskweekstation

Victor Verschueren

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Stijn Verwulgen
Floris Schoeters

SeaStation – Spirulina thuiskweekstation

 

Een gebruiksvriendelijke installatie die binnenshuis geplaatst kan worden om op een veilige en eenvoudige manier verse en gezonde spirulina te kweken in functie van wekelijkse consumptie. 

Er zijn talloze mensen die dagelijks gedroogde spirulina consumeren omwille van de gezondheidsvoordelen die het organisme met zich mee brengt. Zo bevat spirulina een hoge dosis eiwitten, mineralen, vitaminen en alle essentiële aminozuren. Maar ook antioxidanten en onstekingsremmers zijn in overvloed aanwezig. Daarnaast geeft het een boost aan het immuunsysteem en zijn er nog talloze andere gezondheidsvoordelen. Het is dus niet onlogisch dat er een grote markt is voor dit product. De gedroogde spirulina heeft echter ook zijn nadelen tegenover de verse en levende variant.

SeaStation maakt het mogelijk om binnenshuis op een veilige, gebruiksvriendelijke en leuke manier verse en betrouwbare spirulina te kweken. Dit product bestaat namelijk nog niet. Er zijn online enkele thuiskweeksets te vinden maar die kunnen geen gebruiksvriendelijke en veilige kweek realiseren. Zo houden ze meestal geen rekening met de omgevingsfactoren van de spirulina. Het zijn meer doe-het-zelf producten die veel tijd en onderhoud vragen en niet echt geschikt zijn om in een woonomgeving te plaatsen. Bij SeaStation is er geen voorafgaande kennis nodig over het kweken van micro organismen. Het thuiskweken van spirulina biedt niet alleen gezondheidsvoordelen maar kan ook ervaren worden als een zinvolle en aangename ervaring. Om deze reden is er extra oog voor de kweekervaring van het product. Daarnaast krijg je veel voldoening door zelfvoorzienend te leven en bij te leren over de groei van dit wonderlijk micro organisme.

CL1R1SZ