FLAM

Victor Lemonnier

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Johan Neyrinck
 Joost De Frene

FLAM

 

Met de FLAM barbecue geniet je van onvergetelijke zomeravonden met een heerlijke barbecue die transformeert in een gezellig kampvuur. Het biedt handige opbergruimte, is compact op te bergen en biedt een scala aan functionaliteiten zoals grillen, bakken en een warm kampvuur. Het slimme ontwerp zorgt voor sociale interactie zonder rookoverlast. De barbecue integreert naadloos met een terrasoverkapping en maakt het gebruik van kolen comfortabel met een handig kolenreservoir en aslade.

Het masterproefthema werd aangereikt door Renson Outdoor en richt zich op de functionaliteit binnen hun terrasoverkapping. Door middel van marktonderzoek is de specifieke functionaliteit vastgesteld, namelijk barbecueën.

Wanneer de zon schijnt in België, spreken familie en vrienden vaker af om te barbecueën. Dit kan gezellig zijn maar kan ook leiden tot frustraties en problemen bij degene die achter de barbecue staat. Vanwege de hinderlijke rookontwikkeling wordt de barbecue verder van het gezelschap geplaatst en kan de barbecueër de gesprekken niet goed volgen. Daarnaast zorgt het gebruik van kolen voor veel vuiligheid en ongemak.

FLAM is een innovatieve barbecuemodule die wordt geïntegreerd in een terrasoverkapping met de focus op beleving en comfort. De integratie gebeurt aan de hand van de kolom van de overkapping die eveneens de rookafvoer voor de barbecue is. Het product biedt handige opbergmogelijkheden en verbetert het comfort met betrekking tot het gebruik van kolen. Degene aan de barbecue komt niet in contact met de kolen door het gebruik van een reservoir. Eveneens is er geen contact met de asresten door het gebruik van een aslade. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt voor de kok om dichtbij het gezelschap te staan. Doordat de rookontwikkeling wordt afgeleid via de kolom tot buiten de overkapping. Na het grillen kan de module dienen als open haard om de avondbeleving te versterken en een perfecte sfeer te creëren. Met aandacht voor detail en functionaliteit is FLAM een unieke toevoeging aan de terrasoverkapping, waardoor gebruikers kunnen genieten van heerlijke maaltijden en warme, gezellige momenten. 

CL1R1SZ