SOLIST

tuur vermeiren

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotoren
Johan Neyrinck
Bert Claessens
Stefan Schöning

SOLIST

 

Solist is een nieuw type home cleaning systeem waarbij een grote focus ligt op de ergonomie en veiligheid van de gebruiker, maar ook op de efficiëntie. De doelstelling van het product is om de houding van de gebruiker zo optimaal mogelijk te houden tijdens het schoonmaken. Het home cleaning systeem biedt de gebruiker een ongeziene bewegingsvrijheid.

Solist is een draadloze én draagbare stofzuiger die niet alleen ergonomisch en aangenaam werkt, maar ook een behoorlijke funfactor bezit en tevens een ongeziene bewegingsvrijheid biedt. Het product bestaat uit een draagbare gordel waarop de stofzuigmodule is gemonteerd. De gordel is aan de achterzijde voorzien van een optimaal ergonomische verharde schelp waarop de stofzuigmodule bevestigd is. De perfecte vormgeving van deze schelp zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en draagt zo bij aan een aangenaam gevoel en draagcomfort. De gordel is zowel aan de linker- als rechtervoorzijde voorzien van plaatsen waar opzetstukken kunnen vastgehangen worden. Hierdoor heeft de gebruiker de mogelijkheid om verschillende zuigmonden mee te nemen zodat hij is voorbereid op elke mogelijke werksituatie. Het ontwerp is volledig aanpasbaar aan het formaat van de gebruiker door middel van eenvoudig verstelbare linten en gespen.

Met een grote focus op ergonomie is het product voorzien van een gebogen telescopische buis. Deze buis is optimaal voor het schoonmaken onder lage objecten en op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals een plafond. Het koppelstuk, tevens ook het ergonomisch geoptimaliseerde handvat, is geconnecteerd met de stofzuigmodule door een stretchbuis. Deze toepassing, in combinatie met verwisselbare batterijen, zorgt voor een ongeziene bewegingsvrijheid. 

Contact

Tuur Vermeiren
tuurvermeiren@hotmail.com 

CL1R1SZ