StoryCove

Toon Debackere

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Paul Bailleul

StoryCove

Aan boeken zijn vaak heel waardevolle herinneringen gekoppeld. Dit kunnen herinneringen aan het boek zelf zijn of aan ervaringen daarrond. Bij immateriële boeken (audioboeken, e-boeken en boeken uit de bibliotheek) verdwijnen deze herinneringen echter snel, omdat hier geen tastbare of zichtbare reminder van bestaat.

StoryCove biedt hiervoor een oplossing. Gebruikers kunnen hiermee namelijk hun herinneringen capteren, bijhouden en tentoonstellen. Het gevolg is dat hun ervaring rond immateriële boeken wordt verrijkt.

StoryCove herdefinieert de immateriële leeservaring door de focus te leggen op de persoonlijke herinneringen en leeservaringen van de gebruiker. Deze verandering in perspectief zorgt ervoor dat leesgedrag en leesattitudes meer compatibel zullen worden met deze immateriële boeken wat resulteert in een aangenamere ervaring.

Om dit allemaal te bereiken gebruikt StoryCove een applicatie en een projector. Deze applicatie maakt het mogelijk om tijdens of na het lezen herinneringen te capteren in de vorm van afbeeldingen en tekst. Deze herinneringen kunnen dan in de applicatie bewaard en geordend worden op elke gewenste manier door gebruik te maken van afspeellijsten. Dan kunnen gebruikers hun leeservaringen en herinneringen herbeleven door ze af te spelen via de Samsung-projector. Op die manier worden deze leeservaringen deel van de leefomgeving van de gebruiker en worden al deze momenten niet vergeten. Deze zichtbaarheid zal gebruikers triggeren om meer te lezen. Ook zal het feit dat leesprestaties niet verloren gaan, ervoor zorgen dat gebruikers zich meer gemotiveerd voelen om te lezen.

Verder zijn aanpasbaarheid en individualiteit essentiële factoren. Elke lezer beleeft zijn favoriete boeken op een andere manier, dus wordt dit niet enkel gefaciliteerd, maar zet StoryCove hier ook expliciet op in tijdens alle fasen van het gebruik. De herinneringen die worden opgeslagen kunnen de leesomgeving vastleggen, de sfeer van een boek capteren, eigen gedachtes bevatten, quotes bijhouden, … De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook heeft de gebruiker volledige controle over het bewaren en herbeleven van herinneringen.

CL1R1SZ