Mu:SYS – Toolkit voor creatie van interactieve muzieksystemen

Toon Chaerle

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Jouke Verlinden 

Mu:SYS – Toolkit voor creatie van interactieve muzieksystemen

 

Mu:SYS stelt gebruikers in staat om hun eigen digitale ‘instrument’ te bouwen zonder daarvoor uitgebreide kennis van elektronica en programmeren nodig te hebben. Muzikanten kunnen er unieke interactieve muzikale systemen mee realiseren en de creatieve mogelijkheden ervan ontdekken.

Het Mu:SYS-webplatform staat de gebruiker bij in elke fase van het realisatieproces. Van het genereren van ideeën tot het realiseren van het concept en het verkennen van de muzikale mogelijkheden, elke fase wordt op een visuele en laagdrempelige manier ondersteund. Bovendien biedt het platform een open-source community waarbinnen gebruikers hun gerealiseerde systemen kunnen delen. Er ontstaat zo een waardevolle bron van inspiratie en ‘resources’ voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers.

Het virtueel geverifieerde concept kan vervolgens eenvoudig fysiek worden gerealiseerd met de Mu:SYS hardware. Dit voorziet volledige compatibiliteit met een bestaand ecosysteem van interactie-elementen die de gebruiker moeiteloos kan opbouwen tot een hoogwaardig geïntegreerd muziekinstrument. Hierdoor is integratie in diverse gebruikscontexten en unieke muzikale toepassingen mogelijk en kunnen sterk vernieuwende systemen, gaande van installatiekunstwerken tot muziekinstrumenten, worden gerealiseerd.

Contact

Toon Chaerle
toon.chaerle@hotmail.be 

CL1R1SZ