De looprugzak voor solo multi-stage ultra-marathons

 

stijn vanvolsem

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotoren
 Filiep Dewitte 
Jensen Pauwels

De looprugzak voor solo multi-stage ultra-marathons

De SOLO 730 is een looprugzak voor solo multi-stage ultra-marathons. Het richt zich op de bewegingsvrijheid, het vrijwaren van de loopbeweging en het bevorderen van het langdurig draagcomfort van een rugzak. Dit door in te spelen op het volume, de compressie van dat volume en het aanbieden van steun om zo het comfort te verhogen bij het dragen van het volume. 

De SOLO 730 werd ontwikkeld met een hands-on aanpak. Er werden meerdere prototypes gemaakt waarmee talloze testen werden uitgevoerd. Door het product op verschillende momenten in het ontwikkelingsproces te testen, werd er gegarandeerd dat de oplossingen voor het volume, de compressie en de steun, effectief waren.

De looprugzak werd zo ontworpen dat hij langdurig draagcomfort verhoogt, terwijl het de loopbeweging niet belemmert. Dit werd mogelijk dankzij de opbouw van de looprugzak die bestaat uit een dubbel-pakket: een volume vooraan op de borstkast en een volume achteraan. Dit dubbelpakket wordt ondersteund door een innovatief steunelement dat de bewegingsvrijheid faciliteert. Het steunelement is geïntegreerd in het heupvolume waardoor de schouders ontlast worden en langdurig draagcomfort bevorderd wordt. Dit werd bevestigd door de eindgebruikers die met de SOLO 730 hebben gelopen.

Er kan dus geconcludeerd worden dat de looprugzak in zijn opzet geslaagd is en het dé looprugzak voor solo multi-stage ultra-marathons is.

Contact

Stijn Vanvolsem
vanvolsem.design@gmail.com 

CL1R1SZ