WingBack

Sander Hanna

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
 Jouke Verlinden
 Lesly Van Rompaey
Wessel Fortuin

WingBack

 

Maak kennis met de WingBack – een lichtgewicht alternatief voor de WiDesk, een besturingsconsole die wordt gebruikt voor het programmeren en controleren van bewegende elementen tijdens live shows. De WingBack biedt een gemakkelijk te vervoeren oplossing die de fysieke belasting voor de operator vermindert.

De WingBack is ontworpen om te gebruiken in veeleisende omgevingen met een levendig publiek, felle lichten, muziek en speciale effecten. In zo’n intense setting staat de operator onder hoge druk, waarbij het van cruciaal belang is dat ze zich bijna blindelings kunnen oriënteren op de console.

De WiDesk beschikte enkel over een touchscreen en joystick. Om deze uitdaging aan te pakken, is de gebruikersinterface zorgvuldig ontworpen met de ideale combinatie van fysieke en digitale bedieningselementen. Deze elementen zijn strategisch op de console geplaatst, zodat de operator intuïtief en efficiënt kan navigeren, zelfs in de meest veeleisende situaties.

Het herontwerp van de console heeft ook gezorgd voor een aanzienlijke verbetering van de transportmogelijkheden. Het is een lichter alternatief dat gemakkelijk door één persoon kan worden getransporteerd. Dit draagt bij aan de mobiliteit en flexibiliteit van de console, waardoor deze moeiteloos kan worden verplaatst tussen verschillende locaties en opstellingen. Dit lichtgewicht alternatief is gerealiseerd doordat de WingBack, in tegenstelling tot de meeste consoles, wordt aangedreven door een externe computer. Het wegnemen van de interne computer brengt diverse voordelen met zich mee, waaronder verbeterde draagbaarheid, toekomstbestendigheid en personalisatiemogelijkheden.

Met het nieuwe ontwerp hebben we een oplossing gecreëerd waarbij de console zowel in staande als zittende positie kan worden gebruikt. Hierdoor kunnen operators optimaal zicht behouden, ongeacht hun zit- of staan positie.

Contact

Sander Hanna
sanderhanna@gmail.com 

CL1R1SZ