Babies playing on the move

Rens Musters

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
 Johan Neyrinck
 Sarah De Jonghe
Mikaël Michiels 

Babies playing on the move

 

Op avontuur gaan met jonge kinderen kan een grote uitdaging zijn voor ouders en verzorgers. Om deze uitdaging minder groot te maken is de uilenlantaarn ontworpen. Dit is een reisvriendje waarmee het kind zich in niet-thuissituaties zelfstandig kan vermaken zonder zich af te hoeven sluiten van de fysieke wereld. De uil biedt het kind gezelschap, vermaak en bescherming zodat ouder, verzorger en kind samen ontspannen op avontuur kunnen gaan.

Op avontuur gaan met je kind is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Dat op avontuur gaan kan echter ook een heus avontuur zijn voor ouders en verzorgers. Kinderen kunnen zich minder comfortabel voelen “on the move” omdat er voor een langere tijd weinig bewegingsvrijheid is, er weinig afwisselende prikkels zijn en er geen overlast veroorzaakt mag worden voor de omgeving, bijvoorbeeld in de auto, in het vliegtuig, in het restaurant en in het openbaar vervoer. Een veelgebruikte oplossing op dit moment is het gebruik van een scherm (telefoon of tablet). Het gebruik van een scherm heeft echter een afsluitend effect van de fysieke wereld op het kind en belemmert de ontwikkeling van het kind op bepaalde gebieden.

Om het kind zich zelfstandig te laten vermaken in niet-thuissituaties is een praktisch reisvriendje ontworpen in de vorm van een uil. De uil zorgt voor gezelschap voor het kind, ook als de ouders of verzorgers even geen tijd hebben voor het kind. De uil vertelt verhalen en zingt liedjes die door het kind zelf gecreëerd kunnen worden door een combinatie te maken van een personage en een omgeving. De uil houdt in de nacht een oogje in het zeil en kan als nachtlampje en slaaptrainer worden gebruikt. De uil gaat gemakkelijk mee op avontuur als compacte lantaarn. Met behulp van de uil kunnen zowel ouder of verzorger als kind samen ontspannen en comfortabel op avontuur.

Contact

Rens Musters
rens.musters@hotmail.com 

CL1R1SZ