MATUU

René Koenders

Master Productontwikkeling
2020 — 2021

ontwerp

promotoren
Regan Watts
Sander Bruis

MATUU

MATUU is een bewaaksysteem voor de luchtkwaliteit in uw woning. Het product meet de actuele luchtkwaliteit en toont wanneer onvoldoende een lichtindicatie aan de bewoners. Een applicatie beidt ondersteuning voor het behoudt van de luchtkwaliteit op lange en korte termijn. Met behulp van het MATUU systeem zijn alle bewoners doorheen het gebouw op de hoogte van zowel de luchtkwaliteit als het ventilatie proces en kan hierbij ondersteunende actie worden ondernomen.

Het belang van een gezond binnenklimaat wordt steeds vaker erkend. Mede door de uitbraak van het COVID-19 virus is men bewuster geworden van het belang van voldoende ventileren. Omdat elk type gebouw een specifieke ventilatie toepassing heeft, is het voor de bewoners onoverzichtelijk op wat voor moment er geventileerd dient te worden. De beschikbare luchtkwaliteit producten welke reeds op de markt zijn beschikken over het stoplicht principe. Hiermee wordt er te laat geageerd door bewoners waardoor er enige tijd wordt doorgebracht in bevuilde lucht.

Een meet device geplaatst in de ruimte geeft hier uitsluiting over. Door een lichtindicatie op het device wordt het voor de bewoners duidelijk wanneer de luchtkwaliteit onvoldoende is. Een ondersteunende applicatie geeft aanbevelingen over het behoud van het ventilatie proces op lange en korte termijn. Door deze functionaliteiten de voorzien blijft de luchtkwaliteit binnenshuis ten alle tijden gewaarborgd.

 

CL1R1SZ