Arcflow

Rembrandt Berte

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Stijn Verwulgen

Arcflow

 

Arcflow is een geïntegreerde oplossing voor het filteren van een opzetzwembad. Het volledige filtersysteem is ingebouwd in een mobiele trapladder en vormt zo een coherent geheel. Het ontwerp is naar gebruik geoptimaliseerd voor de context van het opstellen en opbergen. Hiervoor zijn er systemen geïmplementeerd die helpen bij het inbrengen van de ladder en is de zandfilter ergonomisch geoptimaliseerd naar onderhoud. Arcflow is ook een losstaand product en zwembad onafhankelijk.  

Arcflow heeft een onderstel met wielen waardoor het product mobiel is en het filtersysteem in zijn geheel vervoerd kan worden. Voor het verrijden en opbergen neemt het toestel een compacte modus aan, die door een standaard deuropening past. Er zijn geen losse onderdelen die gemonteerd moeten worden om zo het opstel- en afbouwproces te vergemakkelijken.

Het plaatsen van de ladder over de zwembadrand gebeurt met een reeks eenvoudige handelingen. De ladder wordt eerst gekanteld op een scharnierpunt, klikt dan vast in zijn hoogste positie en wordt over de zwembadrand gereden. In een tweede stap laat de gebruiker de ladder terug zakken en verankert hem tegen het frame in de juiste positie. Dan wordt het gewicht overgedragen van het  onderstel naar een steunlat en de zwembadladder om zo stabiliteit te garanderen. De leidingen voor de aan- en afvoer van het water zijn geïntegreerd in de zwembadladder zelf en lopen onderin het platvorm door naar de filter en bijhorende technieken. Dit maakt ook dat het product onafhankelijk is van het opzetzwembad.

Alle technieken voor het filteren zitten intern in de behuizing met aan de zijkant een bedieningspaneel waarmee de gebruiker de functies kan bedienen en instellen. Door het voorste paneel weg te nemen zijn de technieken toegankelijk voor het nodige onderhoud. De zandfilter is voorzien van handvaten zodat dit gewicht beter hanteerbaar is. Verder zijn er optimalisaties die het koppelen en reinigen van de filterpot vereenvoudigen.

 

 

Contact

Rembrandt Berte
rembrandt@berte.be 

CL1R1SZ