+over hear

Rani Veroustraete

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Johan Neyrinck

+over hear

 

And over hear is een modulair personaliseerbaar Dj paneel, dat doorzichtig is langs de achterzijde om het publiek tijdens een optreden meer te betrekken. De achterzijde van het paneel is doorzichtig, waardoor het publiek de knoppen ziet oplichten wanneer de Dj deze gebruikt. Hierdoor worden de vaardigheden van de Dj extra benadrukt.

And over hear heeft een container met daarbij verschillende soorten knoppen die geconfigureerd kunnen worden naar keuze. Naast de container met modules, is er een scherm module om de muziekstructuur en de afspeellijsten van de Dj te bekijken en als laatste een Jogwheel.  De verschillende onderdelen kunnen op allerlei manieren worden geconfigureerd. Beginnende Dj’s zouden functies kunnen weglaten om het makkelijker te maken, en professionele Dj’s kunnen hun zoveel favoriete functies plaatsen als ze willen.

De gewenste modules van de Dj worden in de container geklikt. Dit kan zowel door de Dj gedaan worden of ter plekke voor het het evenement. De container met de modules wordt vervolgens in de tafel geplaatst, vlak voor het evenement begint. Als de Dj is aangekomen op het evenement hoeft hij enkel nog zijn USB-stick te plaatsen in het scherm. Hierop staat de muziek die hij of zij zal afspelen.

Om ervoor te zorgen dat Dj’s de functies op het paneel snel kunnen terugvinden, is er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en vormen van knoppen. Tijdens een gebruikerstest hebben DJ’s deze elementen van het ontwerp kunnen kiezen en testen. Verschillende Dj’s evalueerden concepten op basis van criteria die ze aangeven voor hen belangrijk te zijn. Dit zijn voornamelijk de design drivers, het bedieningsgemak, de personaliseerbaarheid van het dj-paneel en in welke mate het publiek betrokken wordt tijdens het optreden van de Dj.

Met And over hear is er plaats voor experimentatie tijdens het draaien, en geniet het publiek mee van de vaardigheden van een Dj.

Contact

Rani Veroustraete
rani.veroustraete@gmail.com 

CL1R1SZ