Tiërra

Ornella Torres Melkebeek

Master Productontwikkeling
2019 — 2020

ontwerp

promotoren
Frank Goethijn

TIERRA

Product-set voor tuin en moestuin eigenaars om zelf, microbieel bodemverbeteringsmiddel aan te maken.

De werking van Tiërra is gebaseerd op een traditionele, agrarische methode om de bodem te verbeteren. Het hoofdingrediënt van de formule zijn de zogenaamde Indigenous Microorganisms, die via een lokaas uit de bodem gehaald worden.

De set bestaat uit een ‘collector’-tool, om bodem micro-organismen mee te collecteren en een ‘reactor’ gedeelte, waarin de gevangen micro-organismen in een geaëreerd mengsel vermenigvuldigd worden tot bodemverbeteraar. Als lokaas wordt er rijst gebruikt en de micro-organismen worden gevoed met melasse, een afvalproduct van suiker.

Het resultaat dat men verkrijgt met Tiërra is een vers gemaakt, biologisch middel dat de hoeveelheid micro-organismen in de bodem verhoogt en aldus ook de bodemgezondheid. Daarbij is het ook voordeliger dan kant-en-klare versies van het middel, zowel op werking- als in prijs. Per batch maakt men 10L onverdunde bodemverbeteraar aan dat goed is om 200L mee te gieten.

Meer bodemleven zorgt voor een versnelde afbraak van organische stoffen, waaronder ook verontreinigende stoffen, het draagt bij tot de structuur van de bodem met als gevolg een verbeterde waterretentie en planten halen er fundamentele win-win relaties uit. Tiërra is daarom ideaal voor urban farmers en tuin- en moestuin eigenaars die in vervuilde omgevingen wonen zoals in de stad; voor mensen die een moestuin willen opstarten na verbouwingen of net verhuisd zijn; en voor mensen die resten van pesticiden uit hun bodem willen verwijderen.

Ten slotte, begint gezond leven bij de bodem. En een gezonde bodem bestaat niet zonder bodemleven.

Contact

Ornella Torres Melkebeek
ornellatorres@hotmail.com

CL1R1SZ