FAAST-Rivalon

Olivier Deroo

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Stijn Verwulgen

FAAST-Rivalon

FAAST-Rivalon is een hometrainer die het gevoel van outdoor fietsen indoor simuleert. Met een focus op aerodynamica en de fietshouding, berekent het systeem prestaties op basis van de getrapte kracht in combinatie met de virtuele luchtweerstand. Deze hometrainer is ontworpen voor openbaar gebruik en in sportcentra geplaatst en dit zorgt voor een sociale en dynamische trainingservaring, waardoor gebruikers gemotiveerd blijven en de training zo efficiënt als mogelijk is.

FAAST-Rivalon is een geïntegreerde hometrainer die indoor fietsen een nieuwe dimensie geeft door een realistische outdoor fietservaring indoor na te bootsen door alle factoren van het outdoor fietsen, indoor in rekening te nemen. Het hedendaagse indoor fietsen berekent de fietsdata enkel met het vermogen dat door de gebruiker getrapt wordt maar de FAAST-Rivalon betrekt de houding mee in de berekening van die fietsdata. Door het berekenen van de virtuele luchtweerstand en die mee op te nemen in de berekening van de variabele weerstand ervaart de gebruiker een realistische weerstand wat zorgt voor een dynamische indoor ervaring.

Het product is voor openbare ruimtes ontworpen en samen met de user interface van de FAAST-Rivalon werkt dit het dynamisch trainen verder in de hand door de virtuele afstand tot de andere sporters weer te geven en de gebruiker te stimuleren een ideale houding aan te nemen op de fiets. Hierdoor wordt indoor fietsen een sociaal evenement, waarbij sporters samen kunnen trainen en de eenzaamheid van de traditionele hometrainers wordt doorbroken. De hometrainer is ontworpen voor een breed publiek en daarom ligt de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en een duidelijk gebruik. Daarnaast is het toestel ook eenvoudig af te stellen door het verstelbare zadel en stuur. De focus op dynamisch en sociaal trainen maakt deze indoor fietservaring immersive en levensecht waardoor de prestatie gerichte fietser met de FAAST-Rivalon het hele jaar door efficiënt trainen.

Contact

Olivier Deroo
olivier.deroo5@gmail.com 

CL1R1SZ