ERG Headset

Niels Oerlemans

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Frank Goethijn
Stijn Verwulgen
Tanja Coeckelbergh

ERG Headset

 

Dit onderzoek betreft de ontwikkeling van een geavanceerde ERG-headset voor nauwkeurige oogonderzoeken, met de nadruk op precisie en comfort.

Dit onderzoek komt voort uit de behoefte om oogonderzoeken, specifiek de elektroretinografie (ERG) test, te verbeteren. We willen een geavanceerde headset ontwerpen die artsen kunnen gebruiken om oogaandoeningen op te sporen.

Stel je voor dat je een soort comfortabele VR-bril draagt terwijl de arts je ogen controleert. Het doel is om een nauwkeurige en patiëntvriendelijke oplossing te creëren voor dit medische proces. Door innovatieve technologieën te integreren met bestaande methoden, willen we de kwaliteit van deze medische analyses verbeteren. Dit vertaalt zich in meer efficiënte en precieze onderzoeken, wat van cruciaal belang is voor patiënten die dergelijke tests ondergaan.

Onze ontworpen headset kan flexibel worden ingezet, zelfs bij patiënten onder narcose. Met dit onderzoek streven we naar een verbeterde benadering van oogonderzoeken, waarbij zowel de medische precisie als het comfort van de patiënt worden geoptimaliseerd.

Contact

Niels Oerlemans
nielsoerlemans@hotmail.com 

CL1R1SZ