Gouverneur Kinsbergencentrum

Nerea Mundele-Diazakana

Master Interieurarchitectuur
2019 — 2020

studio
Gouverneur Kinsbergencentrum

promotoren
Paul Wauters
Annelien Grandry

 

GOUVERNEUR KINSBERGENCENTRUM

In dit ontwerp worden de traditionele werkplekken van het GKC getransformeerd naar een hybride werkomgeving, waar de medewerkers voldoende vrijheid krijgen en zelf keuzes kunnen maken. Deze dynamische omgeving bestaat uit een efficiënt evenwicht tussen verschillende flexwerkplekken, informele gespreksruimtes en vergaderzalen.

Vast/extern

In dit ontwerpproject wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de externe leden en de vaste partners van GKC. De gescheiden zones voor de vaste partners en de externe leden zorgen voor structuur, eenvoud en een heldere organisatie. De vaste partners hebben een vast contract met GKC. De externe leden kopen voor maandelijks/jaarlijks hun lidmaatschap aan en hebben toegang tot de hybride werkomgeving voor de leden.

Hybride werkomgeving

Functioneel wordt er over heel het gebouw gebruik gemaakt van een hybride werkomgeving. Dit is een werkomgeving waar er niet enkel werkplekken worden voorzien, maar die ook een bijdrage levert aan het emotionele, cognitieve en fysieke welzijn van de medewerkers. Het is een goede combinatie van private werkplekken, concentratie-booth, vergaderzalen, koffiehoek, lounge werkplek, etc.

Flex verblijf

Aan het GKC wordt er een extra functie toegewezen: een flexibel verblijfsproject. Het doel is om mensen een woongelegenheid aan te bieden waar ze voor een korte of lange periode (enkele weken of maanden) kunnen verblijven. Bijvoorbeeld een internationale onderzoeker of doctoraatsstudent die voor een bepaalde periode mee aan een project op de UAntwerpen/het UZA werkt. Het is een nieuwe ervaring die inspireert en verbindt.

Contact

Nerea Mundele-Diazakana
nerea_mundele@hotmail.com

CL1R1SZ