ONDOGO

Nannerli Potvlieghe

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotoren
Johan Neyrinck

ONDOGO

 

ONDOGO is een product-servicesysteem dat instaat voor de verrijking van het leven van honden in dierenasielen door middel van een wandelsysteem met afhaalhokken, een terminal, een systeem-communicatiemodule (SCM), een website en een progressive web app (PWA).

ONDOGO wordt aangeboden aan dierenasielen, zij kunnen de afhaalhokken, een terminal en een systeem-communicatiemodule kunnen aankopen. Externen kunnen lid worden van het systeem en een abonnement samenstellen wat hen toelaat een online afspraak te maken op de website om te gaan wandelen. Ze kiezen een datum, tijdslot en een hond naar keuze bij een deelnemend dierenasiel. Op de dag van afspraak zal de asielmedewerker de asielhond tijdig naar een afhaalhok brengen waar de hond wacht op de wandelaar. De medewerker scant de persoonlijke QR-code van de hond (via de PWA) aan de terminal om een deur van een leeg afhaalhok te ontgrendelen waarna het chipnummer door het systeem opgeslagen wordt. Wanneer de wandelaar de hond binnen de afhaaltijd komt ophalen, scant hij/zij een persoonlijke QR-code (gelinkt aan het rijksregisternummer). Wanneer de persoonlijke code van de wandelaar een match vormt met de persoonlijke code van de hond (volgens de online gemaakte afspraak) zal de deur van het afhaalhok ontgrendeld worden en kan de wandelaar de hond uit het hok halen. De dubbele deur van het afhaalhok is speciaal ontworpen om ontsnappingsgevaar te voorkomen en de hond eenvoudiger aan te lijnen.

Dankzij ONDOGO is er een verbetering van 300% op vlak van verrijking, maar ook minder geblaf als gevolg van verveling, stress en de passage van onbekenden. Daarnaast zorgt ONDOGO voor een reductie in het takenpakket van de asielmedewerkers, een verbeterde workflow, een financiële instroom en voordelen voor de externen in ruil voor hun input in het systeem (hond zonder dagelijkse kost & verzorging, wandelpartner, positieve invloed mentale & fysieke gezondheid).

CL1R1SZ