VOKSER – Aanpasbare bovenbeenprothese voor kinderen

Milo Berben

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Guido de Bruyne
Roel Vanstiphout

VOKSER – Aanpasbare bovenbeenprothese voor kinderen

 

Kinderen die opgroeien met een bovenbeenprothese ondervinden vaak veel ongemak. Jaarlijks moet er een volledig nieuwe prothese gemaakt worden om de groei op te vangen. Dat kost veel tijd, energie en geld, daarbij kan dit systeem het comfort voor de kinderen niet garanderen. VOKSER is een aanpasbare prothesekoker die gedurende 5 jaar meegroeit met de drager en het comfort verhoogt door volledig aanpasbaar te zijn.

De levensduur van de prothesekoker is verlengd naar 5 jaar in plaats van 1 jaar, waarbij de prothesist (half)jaarlijks aanpassingen doet op basis van de groei van het kind. De drager kan doorheen de dag kleine aanpassingen doen aan de omtrek van de koker, waardoor volumefluctuaties van de stomp worden opgevangen en het comfort optimaal wordt ingesteld. De open constructie van de koker verbetert de warmteregulatie, vermindert het gewicht en oefent enkel druk uit op strategisch gekozen plaatsen.

Het productieproces wordt gestroomlijnd door de integratie van digitale tools die manueel werk vervangen alvorens de onderdelen geprint worden met behulp van de HP MultiJet Fusion printtechniek.

Contact

Milo Berben
berbenmilo@hotmail.com 

CL1R1SZ