THE ROOSEVELT OFFICE PROJECT 

Melanie Joseph

Master Interieurarchitectuur
2021— 2022

studio
Re-use Modern Interiors

promotor
Paul Wauters 

THE ROOSEVELT OFFICE PROJECT 

 

De herindeling van een modernistisch kantoorgebouw rekening houdend met nieuwe werken. Het nieuwe werken zorgt ervoor dat er bewuster wordt omgegaan met de werkgever en werknemer. Er wordt meer aandacht besteed aan een kwalitatieve werkplek, maar ook aan duurzaamheid en flexibiliteit. Niet enkel de inrichting, maar ook een goede balans tussen de IT-, gebouw- en cultuurontwikkelingen dragen bij aan een fijne, productieve werkomgeving.

De huidige kantoren die verhuurd worden in de President Building zijn onder andere landschapskantoren, waar geen ruimte voorzien is voor ontmoeting of ontspanning. Het interieur straalt geen identiteit uit en werkt niet motiverend. De ergonomie, de akoestiek en de ventilatie zijn niet optimaal. Het lage plafond zorgt op heel wat verdiepingen voor een bekrompen gevoel.

Een doorslaggevende factor voor het herontwerp van de President Building is de locatie. De Franklin Rooseveltplaats vormt het strategisch centrum van de stad als het gaat over openbaar vervoer, bereikbaarheid en toegankelijkheid. De plek heeft een kosmopolitisch, wereldburgerlijk, commercieel karakter en is typerend voor het stedelijk landschap. Hierop wil ik inspelen voor de invulling van het kantoorgebouw. Het project zal ruimte bieden aan reclame- en communicatiebedrijven.

Er is een ontwerp gemaakt voor 2 verdiepingen. Hier zullen zich 2 bedrijven vestigen met gemeenschappelijke ruimten. Ze zijn beide voorzien van flexplekken. De gemeenschappelijke ruimten zoals vergaderzalen, presentatieruimten en workshopruimten zorgen voor een hogere bezettingsgraad en zullen de creatieve geest en inspiratie bevorderen. Het ontwerp geeft de mogelijkheid om workshops te organiseren en coaching te krijgen. Dit zorgt ervoor dat er niet enkel toevallige ontmoetingen zijn tussen de werknemers. Bovendien kan het kantoor op deze manier ook na de werkuren gebruikt worden.

Om de circulatie tussen de bedrijven met de gemeenschappelijke ruimten te bevorderen is er onderzoek gedaan naar het plaatsen van een trap. De interne verbinding nodigt uit en vormt een eyecather in de ruimte. 

Contact

Melanie Joseph
melan1399.joseph@gmail.com 

CL1R1SZ