IPitflow: de actieve beweegoplossing voor openbare plekken

Mattice Van Houtte

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
 Kristof Vaes
Miel Vanhaverbeke

IPitflow: de actieve beweegoplossing voor openbare plekken

 

IPitFlow, ontwikkeld in samenwerking met IPitup, stimuleert lichamelijke activiteit bij niet-actieve individuen door middel van een kabeloefeningsysteem te integreren met de beweegbank. Het project richt zich op het verbeteren van gezondheid en bewustzijn van lichamelijke activiteit in de lokale gemeenschap. Met diverse stimulerende elementen, waaronder activatie van het individu, verschillende interactiemogelijkheden, een intuïtieve gebruikservaring en menselijke energie om te zetten in elektriciteit, probeert IPitFlow het doel te bereiken.

IPitFlow is een innovatief kabeloefeningssysteem geïntegreerd met een beweegbank, dat actieve beweging toegankelijk maakt voor gebruikers van alle niveaus. Het systeem stimuleert regelmatige beweging, draagt bij aan een gezondere levensstijl en vermindert gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Een opmerkelijk kenmerk van IPitFlow is de mogelijkheid om menselijke bewegingsenergie om te zetten in elektriciteit, waardoor het duurzaam en zelfvoorzienend is. Gebruikers kunnen de opgewekte energie benutten door hun mobiele apparaten op te laden, waardoor het systeem extra functionaliteit en gebruiksgemak biedt.

Het robuuste en efficiënte ontwerp van IPitFlow maakt het geschikt voor intensief gebruik in openbare omgevingen, terwijl hoogwaardige materialen en een solide constructie de duurzaamheid waarborgen. De eenvoudige en efficiënte installatie minimaliseert de implementatietijd en -kosten.

Een essentieel aspect van IPitFlow is de intuïtieve interactieve ervaring die het biedt. Het ergonomische ontwerp van het handvat en de gebruiksvriendelijke interface zorgen voor comfort en kwaliteit in de interactie met het systeem, waardoor motivatie en betrokkenheid worden vergroot. Het digitale scherm fungeert als extra motivator en stimulans.

 IPitFlow streeft naar een positieve impact op het welzijn en de gezondheid van gebruikers door het stimuleren van actieve beweging, het omzetten van bewegingsenergie in elektriciteit en het bieden van een robuust, efficiënt en intuïtief ontwerp. Het project biedt nieuwe mogelijkheden voor verdere onderzoek en ontwikkeling op het gebied van gezondheidsbevordering en technologische innovatie, met het oog op optimalisatie van het systeem, uitbreiding van functionaliteiten en verkenning van nieuwe toepassingsgebieden.

Contact

Mattice Van Houtte
matticevh@gmail.com 

CL1R1SZ