WATT Works

Mats Thenaers

Master Interieurarchitectuur
2021— 2022

studio
Re-use Modern Interiors

promotoren
 Iris Van der Schueren
Paul Wauters

WATT Works

 

Een herbestemming van de WATT Building naar een centrum voor jonge ontwerpers en kunstenaars. Hier hebben zij de mogelijkheid om ateliers, werkplaatsen en een tentoonstellingsruimte te huren.

Voor de masterproef binnen de studio Re-use Modernist Buildings kregen we de opdracht een na-oorlogs modernistisch gebouw te herbestemmen. Bij het kiezen van een doelgroep besloot ik om te werken met jonge kunstenaars en ontwerpers.

Het herbestemmingsgebouw is de WATT Building, gelegen op de Mechelsesteenweg 271. Dit gebouw ligt aan het Koning Albertpark en Park Harmonie. Het is een elf verdiepingen hoge kantoortoren, in 1956 ontworpen door Hugo Van Kuyck en Leon Stynen.

Als jonge kunstenaar of ontwerper is het vaak niet vanzelfsprekend om je kunstenaarscarrière gelanceerd te krijgen. Hier spelen verschillende factoren een rol zoals de mogelijkheid tot het huren van een atelier, het maken van connecties, het exposeren van gemaakte werken, enz. Met deze probleemstelling ging ik van start.

In het ontwerp heb ik gewerkt met de interactie tussen de gebruiker van de ruimte en de ruimte zelf. Het is belangrijk dat de ruimte zich openstelt voor communicatie tussen de gebruikers, maar ook zorgt voor een comfortabele werkomgeving. De open en op sociale interactie gerichte ruimtelijke ingrepen kunnen leiden tot nieuwe inzichten en kruisbestuivingen, het uitbouwen van stimulerende netwerken en vriendschappen.

Door te werken met aangename en esthetische materialen ontstaat er een eenheid die zich doorheen het ontwerp loopt.

Contact

Mats Thenaers
mats.thenaers@hotmail.com 

CL1R1SZ