Verbinding & Gemeenschap

Maroussia Elewaut

Master Interieurarchitectuur
2022— 2023

studio
Morfologie van het Interieur

promotoren
Axelle Vertommen
Margo Annemans

Verbinding & Gemeenschap

 

Een pand in de Sint Paulusstraat 23 te Antwerpen wordt omgebouwd tot een derde plek voor studenten. Deze derde plek legt de nadruk op het mentale welzijn, sociale contact en productiviteit van studenten. Het pand zal verschillende functies bieden zoals een maker space, studieruimte, ruimte voor studiebegeleiding, vergaderruimte, koffiebar en een cohousing gedeelte voor studenten met financiële problemen. 

Het concept van deze derde plek is gericht op het bevorderen van sociaal contact, het creëren van een gevoel van gemeenschap en het ondersteunen van het mentale welzijn van studenten. Het pand zal verschillende functies omvatten, zoals een koffiebar, vergaderruimte, studeerruimte en maker space, die studenten zullen stimuleren om in contact te komen met elkaar en productief te zijn. Er zal ook ruimte zijn voor studiebegeleiding om studenten te ondersteunen bij hun academische en persoonlijke uitdagingen.

Inclusiviteit is een belangrijk aspect van dit project, waarbij elke student zich welkom moet voelen. Aan de straatzijde van het pand zal de koffiebar worden gevestigd om studenten aan te trekken. Het pand zelf zal veel natuurlijk licht hebben dankzij lichtkoepels en een kleine stadstuin aan de achterkant. Om toegankelijkheid te garanderen, zal een lift op elke verdieping worden geïnstalleerd.

Deze derde plek zal een waardevolle toevoeging zijn aan het studentenleven in Antwerpen, met positieve effecten op zowel academische prestaties als mentaal welzijn van studenten. Het biedt een stimulerende omgeving waar studenten zich thuis kunnen voelen, zich kunnen ontwikkelen en kunnen genieten van een evenwichtige studie-ervaring.

Contact

Maroussia Elewaut
melewaut4@gmail.com 

CL1R1SZ