Ontwerpen van een mobiele atmosferische watergenerator voor militaire voertuigen

Mark van Drunen

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Frank Goethijn

Ontwerpen van een mobiele atmosferische watergenerator voor militaire voertuigen

 

Schoon drinkwater is van cruciaal belang voor mensen om te kunnen functioneren. Wanneer soldaten naar het front worden getransporteerd moet er dan ook voldoende drinkwater meegenomen worden wat veel ruimte inneemt en voor logistieke problemen kan zorgen. Dit product is een atmosferische water generator die het mogelijk maakt om schoon drinkwater te produceren in het voertuig door het water in de buitenlucht te condenseren en te reinigen.

Het systeem maakt gebruik van een nieuwe technologie van het bedrijf Rainmaker Holland, die selectieve membranen gebruikt. Hierdoor wordt schoon water geproduceerd en functioneert het systeem efficiënter.

Met een indrukwekkende capaciteit van 50 liter water per dag en een ingebouwde watertank van 25 liter biedt het systeem een betrouwbare en continue watervoorziening. Het geproduceerde water is aanvankelijk gedemineraliseerd en vrij van toevoegingen. Om het geschikt te maken voor consumptie, wordt het water verrijkt met behulp van re-mineralisatiefilters, die essentiële mineralen opnieuw toevoegen.

Het geproduceerde water is in eerste instantie gedemineraliseerd en bevat geen toevoegingen. Om het water geschikter te maken voor consumptie, wordt het verrijkt door middel van re-mineralisatiefilters die de mineralen opnieuw toevoegen.

Via een gebruiksvriendelijk LCD-scherm heeft de gebruiker toegang tot belangrijke informatie, zoals het actuele waterniveau in de tank, de waterproductie in liters per uur en een schatting van de tijd die nodig is om de watertank volledig te vullen. Bovendien is het systeem uitgerust met een handige kraan waarmee de gebruiker het water gemakkelijk kan aftappen en vullen in een persoonlijke veldfles.

Hoewel het systeem oorspronkelijk is ontworpen voor gebruik in voertuigen, biedt het ook mogelijkheden tijdens humanitaire operaties of in woningen zonder toegang tot schoon drinkwater. Toegang tot veilig drinkwater is van levensbelang in tal van situaties, en dit product kan hierin een cruciale rol spelen. De ontwikkeling van dit systeem is tot stand gekomen door een samenwerking met Rainmaker Holland.

CL1R1SZ