Vantur: verhuurbaar interieur voor het tijdelijk ombouwen tot campervan

Maite Dillen

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotor
Frank Goethijn

Vantur: verhuurbaar interieur voor het tijdelijk ombouwen tot campervan

 

VANTUR is een product-service system dat het mogelijk maakt om een bestelwagen om te bouwen tot campervan. Het heeft een verhuurbaar modulair interieur dat geïnstalleerd kan worden zonder schade aan te brengen aan de bestelwagen en waarvoor geen permanente aanpassingen nodig zijn. Dit systeem zorgt ervoor dat de bestelwagen nadien terug gewoon als bestelwagen gebruikt kan worden en dat de gebruiker geen opbergruimte moet voorzien.

Het is trending om in een camperbusje op reis te gaan. Zeker gedurende de coronapandemie is dit erg toegenomen. Het heeft dan ook verschillende voordelen: het is niet plaatsgebonden, het is budgetvriendelijk en milieuvriendelijker dan het vliegtuig.

Vantur biedt een nieuwe manier aan om te reizen met een campervan. De gebruiker kan dankzij de applicatie een interieur unit samenstellen en reserveren. Deze unit kan dan geplaatst worden in de eigen bestelwagen van de gebruiker of een gehuurde bestelwagen. Na de reis kan de unit weer verwijderd worden zonder sporen na te laten.

De unit bestaat uit verschillende modulaire componenten. Zo kan er een configuratie gemaakt worden voor verschillende modellen van bestelwagens en kan de unit aangepast worden aan de eisen van de gebruiker. Alle componenten zijn van licht en duurzaam materiaal zodat dit niet over het maximum laadvermogen van de bestelwagen gaat. Deze componenten worden bevestigd door middel van vloerplaten die in de bestelwagen worden geplaatst.

Het concept bevat alle nodige functies en voorzieningen die een reis aangenaam en comfortabel maken. Zo is er onder andere een zetelbed, een koelkast, opbergruimte en een tafel. De unit benut over voldoende voorzieningen om enkele dagen door te komen zonder externe voorzieningen, ideaal voor wildkampeerders.

CL1R1SZ