Nader

Lynn Michaux

Master Productontwikkeling
2020 — 2021

ontwerp

promotoren
Lukas Van Campenhout
Herman Vaneeckhout


NADER

Nader zal 70-plussers verbinden met hun familie en vrienden om zo eenzaamheid tegen te gaan. Het omvat een product dat bij de 70-plusser geplaatst wordt en een platform in de vorm van een app en website voor de omgeving van de 70-plusser. Via het product kan de 70-plusser handgeschreven brieven versturen. De omgeving krijgt dit aan via het platform en kan een bericht terugsturen dat bij de 70-plusser geprint wordt.

Het product van de 70-plusser bestaat uit drie grote delen: de scanner, de printer en de LED-matrix. Via de LED-matrix zal de 70-plusser feedback ontvangen in de vorm van animaties. De belangrijkste hiervan zijn: het scannen en verzenden, printen en de capaciteit van de papierbak. Door de zeer eenvoudige animaties, wordt het analoge karakter van het product behouden.

Wanneer de 70-plusser zijn bericht heeft geschreven op het papier, duidt hij het bolletje aan dat gelinkt is aan de juiste ontvanger. Tenslotte steekt hij de brief in de gleuf. Hierdoor wordt het bericht gescand en automatisch verzonden naar de ontvanger. Deze kan dit bericht nu bekijken en zelf antwoorden. Via het platform is het mogelijk om verschillende soorten berichten te sturen naar de 70-plusser. Zo kan er gekozen worden voor een getypt bericht, een foto, het scannen van een pagina of een blanco pagina dat het familielid zelf kan invullen.

Het antwoord wordt geprint bij de 70-plusser. Hij kan dit bericht nu afscheuren, lezen en eventueel beantwoorden. Door het fysieke karakter van de berichten, zal deze communicatie zeer waardevol aanvoelen voor de 70-plusser. Daarnaast kan hij ook teruggrijpen naar de berichten wanneer hij hier nood aan heeft.

Naast het communiceren met de 70-plusser, kunnen de familie en vrienden via het platform ook het onderhoud van de printer bijhouden. Verder is er ook een gemeenschappelijke agenda voorzien om zo het contact optimaal in te vullen voor de 70-plusser.

 

Contact

Lynn Michaux
lynn.michaux@telenet.be

CL1R1SZ