GO n’ GROW: Meegroei kinderfiets

Lumawig Peeters

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotoren
Paul Bailleul
Simon Depauw

GO n’ GROW: Meegroei kinderfiets

 

GO n’ GROW overstijgt de fietservaring van kinderen dankzij een fiets die met ze zal meegroeien. Het kader heeft zowel vaste als verstelbare onderdelen, waardoor slechts de helft van de fiets vervangen hoeft te worden als hij eenmaal ontgroeid is. Het blijft echter dezelfde fiets, maar enkel met grotere onderdelen

Kinderen ontgroeien hun fiets snel, waardoor de fiets vlug onbruikbaar wordt voor de gebruiker. Dit brengt verschillende problemen met zich mee zoals de frequente aanschaf van een kinderfiets, het zorgen voor een juiste pasvorm voor het kind en het weggooien van de oude fiets. Het probleem is dat kinderfietsen in wezen miniatuurversies zijn van fietsen voor volwassenen, waarbij een belangrijk aspect wordt vergeten: de groei; iets wat kinderen onderscheidt van volwassen gebruikers.

GO n’ GROW biedt een ‘meegroeiende’ oplossing aan in de vorm van een verstelbare kinderfiets. Het kader bestaat uit twee hoofdonderdelen, een GO-onderdeel dat tijdens de groei wordt bewaard en een GROW-onderdeel dat wordt vervangen om de maat van de fiets aan te passen. Maak een afspraak online en een ‘GROW-technieker’ komt naar het ingegeven adres om de aanpassing te doen.

Naast de functionaliteit van het ontwerp is er de opwaardering en de personaliseerbaarheid. Deze wordt mogelijk gemaakt door een kleur te kiezen uit het pallet van GO n’ GROW en de fiets te opwaarderen met de keuze van gewenste onderdelen en toebehoren. Door de jaren heen zal de fiets zo met het kind meegroeien en veranderen.

GO n’ GROW is een eenmalige investeringsoplossing voor ouders met een ‘groeiend’ kinderfietsenprobleem. 

Contact

Lumawig Peeters
mawi_peeters@yahoo.com 

CL1R1SZ