O2GO

Lukas van Nunen

Master Productontwikkeling
2020 — 2021

ontwerp

promotoren
Regan Watts

O2GO

O2GO is een product-service system voor slimme zuurstoftherapie in de thuiszorg bestaande uit een compacte meet- en regelunit, een applicatie voor de zuurstofpatiënt en een medisch platform voor de zorgverlener. Door aan telemonitoring te doen en gebruik te maken van een discontinue zuurstoftoediening wordt een efficiënte en comfortabele zuurstoftherapie aangeboden voor zowel de patiënt als de zorgverlener.

O2GO is een product-service system voor slimme zuurstoftherapie in de thuiszorg. Op vraag van Oxypoint werd de mogelijkheid onderzocht voor het gebruik van de Oxypoint technologie bij zuurstoftherapie in de thuiszorg. De technologie biedt de mogelijkheid de omschakeling te maken tussen een continue of discontinue zuurstoftoevoer. Tot op heden werd deze enkel ingezet in de ziekenhuisomgeving en is er in de thuisomgeving veel potentieel voor een slimmere en comfortabelere therapie.

Met behulp van de O2GO product-service system is het mogelijk aan telemedicine te doen en data over de patiënt en zijn behandeling vanop afstand te monitoren. Daardoor kan een efficiëntere therapie voorzien worden voor zowel de patiënt als de zorgverlener.

De patiënt bevestigd de O2GO bovenaan de broek of aan de riem mogelijk gemaakt door een bevestiging met kliksysteem. Daarna wordt het toestel aangesloten op een bestaande zuurstofbron zoals een zuurstofconcentrator of zuurstofcilinder. Het opladen van de O2GO gebeurt in een laadunit doormiddel van draadloos opladen.

De bediening van de O2GO verloopt via bijhorende applicatie wat zorgt voor een compacter product en een eenvoudiger gebruik. Daarnaast vindt de patiënt er visualisaties van de gemeten vitale parameters en zijn deze ook te bekijken op een smartwatch voor meer autonomie en gebruiksgemak.

Het medisch platform van het O2GO systeem voorziet de zorgverlener van de nodige informatie over de zuurstofpatiënt en zijn therapie. Hierbij is het aantal gebruiksuren of de therapietrouw een belangrijke factor voor een doeltreffende therapie.

Contact

Lukas van Nunen
lukas.van.nunen@hotmail.com

CL1R1SZ