Jubel

Lize leys

Master Interieurarchitectuur
2019 — 2020

studio
KMKG

promotoren
Eva Storgaard

JUBEL

Herinrichten bibliotheek van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis te Brussel.
Ontdek de vernieuwde mogelijkheden van Jubel en verbind zo met de geschiedenis, anderen en jezelf. Consulteer het archiefmateriaal in de JubelBib, connecteer met anderen tijdens een evenement in de JubelHal of consumeer een koffie in de Jubelbar.

Bij het ontplooien van Jubel, een historisch gebouw in hartje Brussel, ontdek je de vernieuwde mogelijkheden om te connecteren met jezelf, anderen en de geschiedenis. De naam Jubel is uiteraard een directe verwijzing naar het park dat zich rondom rond het gebouw situeert. Met Jubel wordt niet alleen de bibliotheek in haar eigenheid hersteld, maar bovendien ook uitgebreid met extra functies. Op die manier worden nooit eerder vertoonde ruimtes toegankelijk voor het grote publiek. In de JubelBib consulteer je archiefmateriaal van de wetenschappelijke bibliotheek of vergaar je kennis in de leeszaal. In de JubelHal connecteer je met anderen op allerhande evenementen zoals recepties, exposities of lezingen. In de JubelBar consumeer je een hapje en een tapje met zicht op het Jubelpark.

De gecreëerde circulatie, die tot doel heeft de huidige chaotische opbouw van de bibliotheek te verbeteren, zorgt er enerzijds voor dat de nieuwe functies één, aantrekkelijk geheel vormen en toch onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren. Anderzijds wordt het gebouw ook toegankelijker voor iedereen door rekening te houden met duidelijke signalisatie, brede gangen, duidelijke schermen, aangepaste toiletten … Kortom, Jubel biedt aan iedereen de mogelijkheid om, met respect voor het historische kader, zichtzelf te ontplooien in de JubelBib, JubelHal en JubelBar.

Contact

Lize Leys
lize.leys@hotmail.com

CL1R1SZ