Totem Reefs

Lars Hermans

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
 Linda Scheelen
 Pierre Oskam

Totem Reefs

 

Strategie voor mobiele vergroening in steden: Heropleving van de stedelijke omgeving en biodiversiteit. Deze strategie omvat het gebruik van mobiele groene elementen, Totems Reefs, die kunnen worden verplaatst naar verschillende locaties binnen de stad. Op deze manier kunnen groene ruimtes worden gecreëerd waar dat het meest nodig is. Deze mobiele vergroening draagt bij aan de heropleving van de stedelijke omgeving en biedt onderdak aan diverse planten- en diersoorten.

De toenemende urbanisatie en het verlies aan groen hebben een impact op onze leefomgeving. Het is echter een uitdaging om vaste beplanting in steden aan te brengen, gezien de constante veranderingen. Daarom zoeken we naar een origineel idee voor stedelijke vergroening.

Totems Reefs biedt een innovatieve ecosysteemdienst die zich kan verplaatsen tussen werfgrenzen en openbare ruimtes binnen de stad. Deze uitbreiding van het Urban Reef concept past zich aan aan de veranderingen in de stad en biedt zowel de bouwsector als de stad de mogelijkheid om de overlast van werven te verminderen, de leefomgeving te verbeteren en klimaatbewuste operaties te bevorderen.

Door groen op een mobiele manier te introduceren, kan het worden geïmplementeerd op basis van de behoeften en veranderingen in de stad. Dit bevordert de bloei van ecosystemen en creëert groene veilige ruimtes voor planten en dieren. Bovendien profiteert de stadsbevolking van de vele natuurlijke voordelen die groen met zich meebrengt. Zo zetten we de eerste stappen op weg naar steden waar mens en natuur harmonieus samenleven en waar ecologische diversiteit wordt omarmd.

Contact

Lars Hermans
larshermans99@gmail.com 

CL1R1SZ