Pickup

Korneel Meerschaert

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Linda Scheelen

Pickup

 

Pickup is een ecologische leveringsservice voor zware of omvangrijke goederen in de binnenstad. Via een applicatie verbindt het gebruikers met fietskoeriers. Pickup ontlast stadsbewoners die een grote aankoop hebben gedaan in de stad en hierdoor minder mobiel zijn.

Een ecologisch verantwoorde transportservice voor in de binnenstad van grootsteden. Deze service kan geraadpleegd worden via een applicatie op een smartphone. Een consument die onvoorzien een grote aankoop heeft gedaan in de stad kan op deze manier snel van zijn last kwijt. Het leven van autoloze gezinnen in de stad wordt met deze service aangenamer. Grote aankopen doen zonder behulp van een wagen is een zware last, door gebruik te maken van deze service kunnen autoloze gezinnen zonder zorgen kopen wat ze verlangen.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen in de stad gebruikmaken van het online winkelen wanneer ze een grotere aankoop doen omdat ze dan kunnen genieten van de leveringsservice. Met deze service is deze groep niet langer afhankelijk van de e-commerce. Ze kunnen zelf in de winkel gaan uitkiezen wat ze verlangen, hierdoor beleven ze een leuke winkelervaring zonder het gedoe van nadien met zware aankopen te moeten sleuren en de lokale economie in de stad krijgt hierdoor een boost. Aangezien de transportservice ecologisch verantwoord moet zijn, is een voertuig zoals de bakfiets een logische keuze. Dit wordt slechts officieel vastgelegd na de trade-off van verschillende concepten in de systeemfase. Verder is service inclusief voor zowel senioren als jongeren. De applicatie is intuïtief in gebruik en vraagt slechts een standaard kennis van smartphone gebruik.

Contact

Korneel Meerschaert
korneel.meerschaert@gmail.com 

CL1R1SZ