Pallix

Kobe Gitsels

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Els Du Bois

Pallix

Rekfolie wordt in grote hoeveelheden gebruikt om goederen naar supermarkten te transporteren, maar het is slechts een paar uur functioneel voordat het wordt weggegooid, wat resulteert in een enorme hoeveelheid afval. Pallix biedt nu een alternatief voor rekfolie. Het nieuwe product biedt dezelfde voordelen als rekfolie, maar zorgt er nu voor dat er minder afval ontstaat tijdens het vervoer van de goederen.

Dankzij het product dat we met Pallix aanbieden, is het niet langer nodig om handmatig met rekfolie rond een pallet te gaan. Het product bestaat uit een opzetstuk dat in één handeling wordt uitgevouwen en op de juiste plaats op de pallet wordt geplaatst. Dan bestaat het ook nog uit een set elastieken die zorgt voor de extra stabiliteit. Vergeleken met rekfolie zijn de elastieken gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Er is ook geen gevaar meer dat er per ongeluk met een mes in de goederen wordt gesneden. Dankzij het opzetstuk kunnen de producten van de eerste laag stevig aan de stapel worden bevestigd, waardoor de hele lading stabiel blijft en niet kan verschuiven. Hierdoor wordt de schade aan de producten op de eerste laag geminimaliseerd.

De aankoop van rekfolie is een terugkerende kostenpost voor distributiecentra. Dit kan vermeden worden door een opzetstuk aan te schaffen. De focus op de duurzaamheid van het product heeft ervoor gezorgd dat het vele malen gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen we garanderen dat het opzetstuk op de lange termijn een meer kosteneffectieve oplossing zal zijn in vergelijking met rekfolie. De lange levensduur maakt het een veel milieuvriendelijkere oplossing dan rekfolie. Dankzij de unieke barcode van elk opzetstuk dat wordt gebruikt, is het ook niet langer nodig om steeds een etiket per pallet af te drukken. Het feit dat het opzetstuk ook kan worden opgevouwen, betekent dat retourtransport en opslag efficiënt kunnen worden gedaan.

Contact

Kobe Gitsels
kobe@gitsels.be 

CL1R1SZ