Menstruatie van de toekomst.

Karolien Bogaert

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Els Du Bois
Laure Herweyers

Menstruatie van de toekomst.

Op naar de menstruatie van de toekomst. Flowing Forward wil herbruikbare menstruatieproducten toegankelijker maken om zo langetermijnhergebruik te stimuleren. Dit doen we door de eindgebruiker te gaan helpen in het vinden van de ideale productmatch want dit verlicht heel wat pijnpunten in het gebruiksscenario van een menstruatie cup of -disc.

We kennen allemaal wel de vervuilende effecten van wegwerp menstruatieproducten. Door de precaire  staat van het klimaat vandaag de dag is er dringend nood aan de overschakeling naar duurzame menstruatieproducten zoals menstruatie cups en -discs. Verschillende factoren zoals schaamte en taboe, gebrek aan kennis, vooroordelen, schrik, aankoopprijs en nog zo veel meer, maken het moeilijk voor vrouwen om duurzamer om te gaan met hun menstruatie. Er is een zeer grote variëteit aan menstruatiecups en -discs die verschillen op enkele vlakken zoals maat, vorm, volume, materiaal en stevigheid. Doordat vrouwen niet geïnformeerd zijn, is de correlatie tussen deze eigenschappen niet duidelijk. Hierdoor kunnen vrouwen niet inschatten welke cup of disc voor hen ideaal is en voor hen zal werken. De beste manier om te ontdekken welk product het beste bij jou past, is door de producten uit te proberen.

Flowing Forward biedt menstruatiecups en -discs aan als een service. Nadat de gebruiker onze quiz heeft ingevuld, ontvangt ze gepersonaliseerde productaanbevelingen. Ze kan deze producten bestellen en gedurende een bepaalde periode uitproberen. Tijdens deze testperiode kan ze educatie en ondersteuning bij Flowing Forward vinden waardoor haar ervaring comfortabeler wordt gemaakt. Als de gebruiker besluit te stoppen met het testen, wordt de maandelijkse betaling stopgezet en worden de producten teruggestuurd. Deze producten worden gereinigd en gesteriliseerd volgens dezelfde methoden die in ziekenhuizen worden toegepast, namelijk met behulp van een ultrasone reiniger en stoomautoclaaf. Hierdoor kan de gebruiker op zoek gaan naar haar ideale match op een aangename en goedkopere manier.

CL1R1SZ