WiperRefill Pro

Juline De Lepeleire

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Regan Watts

WiperRefill Pro

WiperRefill Pro is een onderhoudskit waarmee garagisten enkel de versleten rubberen strip van ruitenwissers kunnen vervangen, zodat voortaan niet meer de volledige ruitenwisser hoeft te worden weggegooid. De onderhoudskit bestaat uit drie deelsystemen: aangepaste wisserbladen, rubber cartridges en een montagetoestel. Deze vernieuwende onderhoudsmethode vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar vereenvoudigt ook het onderhoudsproces voor garagisten en maakt het onderhoud van ruitenwissers goedkoper.

Tegenwoordig worden ruitenwissers volledig vervangen bij slijtage, hoewel meestal alleen de rubberen wislip van de ruitenwisser versleten is. Dit is vergelijkbaar met het vervangen van een volledige fiets wanneer alleen de band plat is. De opbouw van moderne ruitenwissers laat garagisten namelijk niet toe om enkel de rubberen strip te vervangen, wat de creatie van veel onnodig afval met zich meebrengt.

WiperRefill Pro biedt een effectieve en duurzame onderhoudsmethode waarbij alleen de versleten rubberen strip van ruitenwissers vervangen wordt.

De WiperRefill Pro-onderhoudskit bestaat uit drie deelsystemen: speciaal ontworpen wisserbladen, rubber cartridges en een montagetoestel dat fungeert als hulpmiddel voor de installatie van nieuwe rubberen strips. De speciaal ontworpen wisserbladen kunnen jarenlang hergebruikt worden en zijn zodanig aangepast zodat de rubberen strip gemakkelijk kan worden vervangen zonder dat de ruitenwisser gedemonteerd hoeft te worden van de wagen. Het montagetoestel bestaat uit een behuizing en een handbediener. Deze behuizing bevat een rubber cartridge die eenvoudig kan worden bijgevuld wanneer deze leeg is. Elke cartridge bevat een lange rubberen ruitenwisserstrip waarmee de rubberen wislip van ongeveer 50 ruitenwissers kan worden vervangen. Met behulp van de handbediener kan de garagist de nieuwe rubberen strip in de ruitenwisser installeren en op de correcte lengte afsnijden.

Dankzij deze vernieuwende onderhoudsmethode kunnen garagisten nu eenvoudig alleen de versleten rubberen strip vervangen, terwijl de wisserframes jarenlang op het voertuig gemonteerd blijven. Deze methode vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar vereenvoudigt ook het onderhoudsproces voor garagisten en maakt het onderhoud van ruitenwissers goedkoper.

Contact

Juline De Lepeleire
julinedl1@gmail.com

CL1R1SZ