Ulu pots

Juliette Enthoven

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotor
 Johan Neyrinck

Ulu pots 

Kamerplanten zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Door de toenemende urbanisatie, trends in interieurdesign en de drang van millennials om voor iets te zorgen, ontstond een ‘back to nature’ fenomeen. Jaarlijks moeten planten verpot worden en dat kan een hele klus zijn, want er kan veel mislopen tijdens het proces. Ulu pots helpt je je middelgrote tot grote kamerplanen makkelijk en correct verpotten.

Ulu pots is een meegroeiende binnenpot voor middelgrote tot grote kamerplanten. Deze moet wel nog in een sierpot geplaatst worden. Een kamerplant heeft een binnenpot nodig zodat het teveel aan water kan wegsijpelen naar de sierpot om wortelrot tegen te gaan. Om de gezondheid van de kamerplant optimaal te houden en de groei te stimuleren is het aangeraden om de plant jaarlijks te verpotten naar een grotere potmaat.

Het verpotten van de kamerplant kan makkelijk en correct verlopen met Ulu pots. De binnenpot is zo ontworpen dat de mantel van de pot kan worden opengevouwen. Vervolgens kan de Ulu pots omgevormd worden tot de volgende potmaat die de kamerplant nodig heeft. Zowel de hoogte als de diameter kunnen worden aangepast tot wel twee maten groter. Ulu pots heeft welgeteld drie potmaten in één en kan gemakkelijk hergebruikt worden.

Verder is Ulu pots voorzien om aan air pruning te doen door de voorziening van perforaties en een ademend textiel. Air pruning zorgt ervoor dat de plant niet potgebonden wordt en de wortels geen spiraalvorming krijgen. Doordat de wortels in contact komen met zuurstof wordt laterale wortelgroei gestimuleerd wat tal van voordelen heeft voor de gezondheid van de plant. Ook kan het teveel aan water makkelijk wegsijpelen via de perforaties en het textiel.

Tot slot komt Ulu pots met handvaten die helpen met het dragen van de plant. Door gebruik te maken van de handvaten kan de kamerplant uit zijn sierpot gedragen worden op een manier met veel grip.

CL1R1SZ