SealMate

Jerome Wuytens

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Johan Neyrinck

SealMate

De handelingen die gepaard gaan met de techniek van vacumeren zijn tijdrovend en niet compatibel met de hectische, dynamische en chaotische omgeving van evenementen. SealMate biedt een efficiënt vacuümsysteem dat cateringbedrijven, evenals grootschalige keukens en evenementen in staat stelt om op een snelle wijze voedsel te vacumeren en te bewaren door een modulaire keuze van de zak aan te bieden gepaard gaande met het openhouden en vasthouden van de zak.

Het gebruik van SealMate in combinatie met een werkzaam opbergsysteem maakt het voor de cateraar mogelijk om snel zijn voedsel te vacumeren, zowel tijdens de mise en place als na de service. SealMate bestaat uit een vacuümmachine, speciaal ontwikkeld voor  gebruik in de catering sector. De cateraar kan afhankelijk van de hoeveelheid voeding een grootte van vacuümzak instellen variërende tussen de 0,5-10L. De zak wordt op maat afgesneden en geopend door een frame, waarna deze gevuld kan worden.

Met behulp van de vulunit kan de cateraar op moeiteloze wijze zowel vaste als vloeibare substanties in de machine storten, waarna deze worden gevacuümeerd. Nadien kan de zak verwijderd worden met behulp van de zakhouder. De machine bevat een touchscreen aan de voorzijde waarmee het volledig product aangestuurd kan worden. Op dit scherm worden ook de inhoud en datum van het te vacumeren product ingegeven waarna deze automatisch op de zak worden geprint.

SealMate is ontworpen om gemakkelijk geïntegreerd te kunnen worden in bestaande grootkeukens of andere keukengerelateerde settings. De vacuümzakken zijn specifiek ontwikkeld om volledig open geplooid en bedrukt te worden met verpakkingsdatum en inhoud.

De machine bevat aan de voorzijde een opbergruimte voor de zakhouders. Deze houders klikken op de zak en kunnen zo op een gemakkelijke manier uit het toestel worden gehaald. Conform de standaardisering in professionele keukens kan de zak/houder in bestaande rekken of schuiven geplaatst worden.

CL1R1SZ