TAKEFIVE

Jente Dorssemont

Master Productontwikkeling
2020 — 2021

ontwerp

promotoren
Alexis Jackoby
Ivo Dewit
Grisha Verlinden

TAKEFIVE

TakeFive is een product-dienst combinatie waarmee medewerkers die vanop afstand of hybride werken opnieuw betekenisvol met elkaar verbonden worden tot een (h)echt team. Enerzijds wordt er ingezet op het faciliteren van de spontante ontmoetingen en gezamenlijke pauzes waar medewerkers zo naar verlangen. Anderzijds worden oplossingen aangeboden voor proactieve teambuilding en on-boarding van nieuwe medewerkers. Hiermee richt de product-dienstverlening zich zowel tot de werkgevers of HR-managers, als tot werknemers.

Het fysieke product verlaagt de drempel om informeel contact te leggen met collega’s: afstandswerkers kunnen hun collega’s spontaan ontmoeten tijdens werkpauzes. Geef zelf aan wanneer je open staat voor interactie, door eenvoudig het display zichtbaar te draaien.

Door middel van dataverwerking, weet het product naar wie het al dan niet een stille melding doorgeeft. De uitnodiging wordt via beweging of lichtsignaal doorgegeven aan hetzij willekeurig geselecteerde, dan wel slim gekozen mensen in jouw huidige of toekomstige team.

Een handige service-component ondersteunt werkgevers en leidinggevenden in het aanbieden van een positieve employee experience. Geen urenlange voorbereiding meer voor het organiseren van de volgende Teambuilding activiteit: dit wordt door TakeFive voortaan van A tot Z voor hen geregeld.

Daarnaast kunnen nieuwe werknemers ook in een hybride context eindelijk een volwaardige inwerkingsperiode ervaren. Nog voor de eerste werkdag, ontvangt de kersverse medewerker een welkomstpakket van TakeFive. Hierin bevindt zich het fysieke product waarmee de nieuwe werknemer al een eerste keer de nieuwe collega’s informeel kan ontmoeten. Ook wordt er toegang verleend tot het persoonlijk profiel, met daarop aangepaste content over zowel het bedrijf als de verschillende teamleden.

Als kerst op de taart ondersteunt TakeFive de nieuwe werknemer gedurende de eerste maanden in het leren kennen van de relevante collega’s en motiveert om aan te sluiten bij informele gesprekken en in te gaan op uitnodigingen voor sociale interactie. Een warme ervaring die voelt als ‘thuiskomen’ in de nieuwe werkomgeving met als resultaat een verhoogde motivatie.

Contact

Jente Dorssemont
jente.dorssemont@gmail.com

CL1R1SZ