MINU

Jasmien de Hoon

Master Productontwikkeling
2020 — 2021

ontwerp

promotoren
Linda Scheelen
Dominique De Schutter

MINU

Katten zijn zeer stressgevoelige dieren. Ook tijdens transport ervaren zij erg veel stress. Het huidige aanbod op de markt is reeds erg groot, maar producten op maat van de kat zijn nog niet aanwezig.

MINU is een kattentransportmand die alle huiskatten helpt op een efficiënte, comfortabele en stressloze manier vervoerd te worden. Dit wordt gerealiseerd doordat de stress zowel voor, tijdens als na transport gereduceerd wordt.

MINU bevat een houten staander en doet zo dienst in huis, waardoor er gewenning ontstaat. MINU is relatief hoog en heeft bovenaan een opening. Zo kan je je kat gemakkelijk bij de pootjes nemen en ze achterwaarts laten zakken in de mand. MINU biedt de optie om binnenin een leiband te bevestigen. Hierdoor kan de mand onderweg open blijven en kan de kat op z’n achterste poten komen piepen. De geluidsabsorberende vilt en weinig kijkmogelijkheden zonderen de kat af van externe prikkels. Bovendien bevat de mand binnenin een textiel zak waarin de kat zich kan verstoppen. De lederen bodem kan eenvoudig los geritst worden. Op deze manier zal de binnenzak gaan doorhangen en ontstaat een hangmatje. Als de mand op je schoot wordt geplaatst, voelt de kat de aanwezigheid van haar baasje. MINU is ovaalvormig, bevat onderaan een holvormig ligkussen en een binnenzak van katoen wat de kat als aangenaam ervaart. De mand biedt ruimte voor zowel een ontspannen als meer waakzame houding.

Zowel de binnenzak met absorptiemat als het ligkussen zijn machinewasbaar. De ovalen vorm en het gebruik van lichte materialen maken de mand gemakkelijk draagbaar. Het gemakkelijk toegankelijke opbergzakje voor de vaccinatiekaart werd voorzien van een naamkaartje voor een persoonlijke toets.

Het MINU-informatieboekje dat bij aankoop wordt meegeleverd, overtuigt de eigenaar waarom de MINU-transportmand ontworpen is op maat van de kat. Via de wachtkamers in dierenartspraktijken maakt de potentiële klant kennis met het nieuwe product. De dierenarts, expert bij uitstek, kan ook hier een overtuigende rol spelen.

Contact

Jasmien de Hoon
jasmiendehoon@skynet.be

CL1R1SZ