B&B de Warandekens

Iris Verbaarschot

Master Interieurarchitectuur
2021 — 2022

studio
 Re-use Modern Interiors

promotoren
Paul Wauters

B&B de Warandekens

 

Halfweg het Turnhouts stadscentrum en het Turnhouts Vennengebied ligt de villa ideaal als toeristische uitvalsbasis. Verscholen tussen bomen, met weids uitzicht, biedt de villa ruimte voor natuur-, rust- en privacy liefhebbers. Ideaal voor een B&B. De villa werd origineel beschreven als spel tussen open en gesloten, hoog en laag, met groot contrast in materiaalgebruik. Architect Ward van Steenbergen hanteerde ook een scheiding van de functies. Beiden blijven behouden in het herontwerp.

Typerend voor een B&B streeft het ontwerp naar behoud van originele waarden en invloeden. Het nieuwe concept draait om rust, ontspanning en luxe. Het complex wordt opgedeeld in dag-, nacht- en wellnessfuncties en afgewerkt met warme, moderne materialen.

In het complex zijn zeven kamers voorzien, waarvan twee rolstoeltoegankelijk en een mastersuite. Samen met een studio voor de uitbaters liggen deze in het oostelijke deel van het gebouw. Dit hoge volume wordt gelinkt aan de dagfuncties via de trappenhal, die als overgangsbuffer dient tussen dag en nacht.

De dagkant van het gebouw is een open plan met eetkamer en bar, gelinkt aan de keuken. De inkom biedt een natuurlijke overgang tussen de eetkamer en de zitkamer. De gehele dagkant is gericht op de zuidelijke tuin en geniet van grote ramen die het zonlicht binnen laten en een prachtig uitzicht bieden. In de kelder van dit gedeelte is er een kleine fitness aanwezig.

Los van het hoofdgebouw wordt een nieuw volume gecreëerd. Deze wellness bevat verschillende ontspanningselementen, zoals een sauna, massagestoelen en een bubbelbad. Ook ligt hier een binnenzwembad dat gedurende het hele jaar openblijft.

Contact

Iris Verbaarschot
irisverbaarschot@gmail.com 

CL1R1SZ