Herbestemming Gouverneur Kinsbergen centrum

Fatima El Bouchaoni

Master Interieurarchitectuur
2019 — 2020

studio
Gouverneur Kinsbergencentrum

promotoren
Paul Wauters
Annelien Grandry

Herbestemming Gouverneur Kinsbergen Centrum

Het Gouverneur Kinsbergen centrum is een kennis- en expertisecentrum in Wilrijk. Het is gelegen nabij Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen en ziekenhuis UZA. Het doel is om van het centrum een aangename werkplaats/ontmoetingsplaats te maken, waar interactie met elkaar kan ontstaan alsook nieuwe samenwerkingen aangaan met externe contacten. Het GKC wordt verdeeld in drie verschillende zones. Een publieke zone, een semi publieke zone en een private zone.

Zones

Het Gouverneur Kinsbergen centrum wordt verdeeld in drie verschillende zones. Een volledige publieke zone, een semi-toegankelijke zone, en een private zone. In de publieke zone bevindt zich een bistro, deze is toegankelijk voor iedereen waaronder ook de studenten van UA. Alsook is er een fitnessruimte voorzien die zowel voor de werknemers van het GKC als voor de mensen van buitenaf beschikbaar. Daarnaast is er een semi-toegankelijke zone. Dit zijn werkplekken die men kan afhuren als co-working ruimtes. Leden kunnen hierbij ook een vergaderzaal boeken voor private meetings. Vervolgens is er een private zone die enkel toegankelijk is voor de werknemers van het GKC. Deze werkruimtes bevinden zich op het eerste verdieping.

Interieur

De ruimtes zijn verdeeld in verschillende zones, zo is het interieurconcept grotendeels simpel gehouden, maar zijn er kleurblokken gebruikt om zo de verschillende werkzones te definiëren. Zo heeft elke team een eigen kleur om het gebruik van de ruimtes te benadrukken. Het interieur en exterieur wil ik graag aan elkaar complementeren, en in elkaar laten doorvloeien. Om de groene omgeving mee naar binnen te trekken, zijn er verticale mos muren toegevoegd, als ook twee patio’s in de centrale ruimte. Deze zorgen voor een meer relaxte sfeer en bevorderen ook de luchtkwaliteit van de ruimte.

Contact

Fatima El Bouchaoni
fatima.bouchaoni@icloud.com

CL1R1SZ