M.E.D.

Ewout Haentjens

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Linda Scheelen

M.E.D.

 

M.E.D. is een personenafscherming voor verzorgers en patiënten bij medische noodgevallen tijdens massa-evenementen die ter plaatse eerste hulp vereisen. Ze schermt af en faciliteert zonder de zorg in het gedrang te brengen. Het plooit open van een compact verplaatsbaar product tot een stabiele bescherming van de privacy.

Binnen de evenementensector en met name in de sport is er de laatste jaren veel te doen rond medische verzorging van spelers op het speelveld zelf, voor de ogen van alle supporters ter plaatse en digitaal. Tot nog toe werd heel dit proces doorlopen zonder enige vorm van afscherming, met teamspelers die soms een beschermende haag moesten maken met hun lichaam tot gevolg.

Om te vermijden dat dit in de toekomst nog het geval moet zijn, werd met M.E.D. een mobiele afscherming gecreëerd die niet alleen de privacy van patiënt en zorgverlener zal waarborgen, maar ook de zorgverlener zal helpen. Het zal verschillende features en slimme oplossingen aanbieden om de verzorging van de patiënt te optimaliseren.

De afscherming plooit open rond de patiënt, is licht van gewicht en heeft de juiste dimensies om de zorgverleners de ruimte te geven en hierdoor de zorg te stimuleren.

CL1R1SZ