Armoo

emma bal

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotoren
 Els Du Bois

armoo

 

Armoo bestaat uit een combinatie van sensoren en technologie verwerkt in nieuwe kledingkasten op maat. De sensoren verzamelen gegevens en statistieken over het gebruik en draagpatroon van kleding. Een applicatie geeft de gebruiker inzicht en creërt bewustwording over het dragen en combineren van kleding. Hierdoor ontstaat er een connectie tussen de fysieke en digitale kledingkast. Deze oplossing draagt bij aan het verlengen van de levensduur van kleding.

De kastdeuren, voorzien van RFID technologie, maken het mogelijk zowel het aantal keren als de dag waarop de kledingstukken in en uit de kledingkast gaan te registreren. Die registratie creëert een eerste inzicht in het draagpatroon van de gebruiker. Zo wordt het duidelijk welke kledingstukken veel en weinig gedragen worden.

Een tweede inzicht in het draagpatroon is gecreëerd door de houders voor legplanken. De houders zijn voorzien van gewichtssensoren. De sensoren meten het gewichtsverschil op de legplanken wanneer er een kledingstuk opgelegd of afgenomen wordt. Zo wordt duidelijk welke legplanken weinig gebruikt worden.

De applicatie bevat negen functies waarvan de input gegenereerd is door de technologie aanwezig in de kastdeuren en houders. Enkele belangrijke functies zijn: de inventaris raadplegen, outfits samenstellen, outfit inspiratie opdoen, de draaghistoriek bekijken, connecteren met andere gebruikers in de community en de statistieken bekijken in het profiel.

Armoo zet met deze totaaloplossing een stap in de goede richting om zowel meer bewustwording te creëren over het dragen van kleding als de levensduur van kleding in de kledingkast te verlengen.

CL1R1SZ