Percussie in een orkest: bedieningsgemak & optimalisatie van percussie toebehoren

Elly Billemon

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Johan Neyrinck

Percussie in een orkest: bedieningsgemak & optimalisatie van percussie toebehoren

 

In dit project is onderzocht hoe de speelflow van percussie in een orkest kan worden verbeterd. Het resultaat is een driedelige set genaamd Perc-i.
Perc-i is een systeem dat zorgt voor een gemakkelijkere bediening en de optimalisatie van percussie toebehoren. Het omvat een stokkenhouder voor tijdens het musiceren, een verzamelbak voor de stokken en een herkenningshulp om het verzamelen, nemen en gebruiken van de juiste stokken gemakkelijker te maken.

Perc-i is een driedelige set die zorgt voor orde en een verbeterde gebruiksflow van de verschillende stokken bij percussie in een orkest.

Perc-i-Holder dient om het nodige toebehoren tijdens het musiceren een plaats te geven. Het is een houder voor verschillende percussiestokken die bevestigd wordt aan een pupiter. Door een lichte klemming rond de stokken wordt het ongewenst uitvallen van het toebehoren tegengegaan.

Door de houder kunnen de stokken dicht bij de percussionist worden gelegd, wat een vlottere stokwisseling en betere speelflow als gevolg heeft.

Perc-i-Box is een verzamelbak voor de verschillende stokken bij de percussie. Deze box dient om het toebehoren te huizen en te ordenen bij het niet gebruik. Om een gestructureerd overzicht van de verschillende stokken te creëren wordt er gebruik gemaakt van scheidingen en symbolen. Deze orde zorgt voor een vlotte flow bij het terugvinden van het nodige toebehoren.

Ook zorgt de kist voor eenvoudig vervoer van de stokken zonder het verlies van de orde, dit door ingebouwde inklemming verkregen via de opeenstapeling van de lagen en het deksel.

Perc-i-Label helpt de percussionist bij het nemen en gebruiken van het juiste toebehoren. Het is een product dat a.d.h.v. stickers kenmerken aan brengt op de stokken, de partituur en in de verzamelbak. Hierdoor ontstaat een vlotte flow bij het verzamelen, gebruiken en terugleggen van het percussie toebehoren.

CL1R1SZ