Het Noord

Eline Vanhees

Master Interieurarchitectuur
2021— 2022

studio
Re-use Modern Interiors 

promotoren 
Paul Wauters
Iris Van der Schueren

Het Noord

Een herbestemmingsproject van de Woning Van Waes in Gent dat co-workingateliers, een fablab, een brasserie en een galerie faciliteert.

‘Het Noord’ is bedoeld om creatievelingen te begeleiden en samen te brengen, zoals de noordpijl doet op een kompas. Dit kan zowel figuurlijk als letterlijk genomen worden.

Er is namelijk een kompas verwerkt in het originele vloermotief dat zich centraal in het gebouw bevindt. Het zal de centrale ruimte worden in mijn gebouw waar verschillende doelgroepen kunnen samenkomen. Als je het meer figuurlijk bekijkt, wil ik dat de Woning Van Waes het gebouw wordt waar creatieve zielen samenkomen. Het dient een eerste hulppunt te zijn voor startende zelfstandigen, microbedrijven en studenten binnen de creatieve sector door alle nutsvoorzieningen toegankelijk te maken die ze nodig hebben voor de volgende stappen in hun carrière.

Het was voor mij belangrijk om de uitdaging aan te gaan om te werken rond strikt erfgoed, zoals dit gebouw. Ik heb dan ook geopteerd om minimale ingrepen te maken met een zo groot mogelijke impact. Voor sfeer, concept en materialisatie heb ik verder gebouwd op het al reeds bestaande.

Contact

Eline Vanhees
eline.lenthe.vanhees@gmail.com 

CL1R1SZ