FlowX – Wetenschap voor Jou

Edgar Goossens

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
 Jouke Verlinden
Dirk van Rooy

FlowX – Wetenschap voor Jou

 

Een ondersteunend systeem voor middelbare scholen om preventief in te zetten op psychosociaal welzijn.

FlowX is een ondersteunend systeem voor middelbare scholen om preventief in te zetten op psychosociaal welzijn. FlowX bestaat uit twee hoofdcomponenten, de FlowX Tool en de FlowX Schoolmodule.

De tool wordt gebruikt door jongeren om zichzelf bewust te maken van interne processen zoals stresswerking, motivatie verlies en slaap efficiëntie. Bewustzijn rond de werking van deze processen stelt hen ook in staat hier mee aan de slag te gaan. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld door gebruik van tips uit de tool beter inspelen op hun stressrespons, door bewust te ademen en zo via de bloeddruk en hartslag het lichaam te laten kalmeren.

FlowX ondersteunt met de schoolmodule ook de scholen bij het vormen van een uitgewerkt preventiebeleid omtrent psychosociaal welzijn. De schoolmodule voorziet leerkrachten van tips en informatie die zij kunnen gebruiken om lessen af te stemmen op systemen zoals aandacht en motivatie. Zelf krijgen ze ook tips rond hoe ze optimaal voor de klas kunnen staan. Verder ondersteunt de schoolmodule ook de leerlingbegeleiding door een centraal gespreksonderwerp aan te reiken.

Contact

Edgar Goossens
edgar.goossens@gmail.com 

CL1R1SZ