Arivar

Domien Loosen

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Paul Bailleul

Arivar

 

De digitale navigatiehulpmiddelen die we momenteel gebruiken zoals Waze en Google Maps hebben als nadeel dat het ruimtelijk redeneringsvermogen van de gebruikers niet gestimuleerd wordt en zelfs afneemt. Om te vermijden dat deze problemen zich voortzetten bij de introductie van digitale wayfinding- systemen in de indoor omgeving, heeft Arivar de digitale indoor navigatie-ervaring herdacht. Arivar maakt gebruik van AR om analoge en digitale wayfinding te combineren.

De grootste drempel tijdens het navigeren en oriënteren is het filteren van (een overvloed aan) informatie. Arivar helpt de gebruiker bij het onderscheiden van relevante en niet-relevante informatie aan de hand van augmented reality. Bij het scannen van fysieke signalisatie wordt de niet-relevante informatie vervaagd, waardoor de aandacht naar de relevante informatie getrokken wordt. Indien er geen nuttige informatie beschikbaar is krijgt de gebruiker persoonlijk relevante navigatiesignalisatie te zien. De sterkte van het filtereffect neemt na verloop van tijd af tot de gebruiker volledig zelfstandig kan navigeren.

De AR zit verwerkt in een gebruikersapp waar gebruikers toegang hebben tot alle informatie die ze nodig zouden kunnen hebben doorheen het navigatietraject. Dit omvat het identificeren van een bestemming tot het werkelijk aankomen op de bestemming. Een interactieve kaart toont eenvoudig waar de gebruiker en de bestemming zich bevinden. Op basis van de geïntegreerde agenda en gewoontes van de gebruiker kan de applicatie intelligente suggesties geven zodat deze niet lang hoeft te zoeken.

De beheerder krijgt ook een applicatie voor het beheren van het systeem en het analyseren van de verschillende soorten data. Op basis van die data kan het wayfinding-systeem met een gerichte aanpak verbeterd worden.

Naar de toekomst toe worden ontwerpers geïnformeerd over het systeem aan de hand van een design manual waarin de technologie, mogelijkheden, en limitatie van Arivar in detail beschreven worden. Op basis daarvan kunnen de ontwerpers het concept verwerken in hun designconcepten en een eigen creatieve draai aan geven.

Contact

Domien Loosen
domien.loosen@outlook.com 

Faculteit Ontwerpwetenschappen

Klik hier voor meer info over onze opleidingen

© 2020 Masterexpo-ontwerpwetenschappen | privacy disclaimer  | feedback
CL1R1SZ