Natuur als stimulerende factor

Dana renders

Master Interieurarchitectuur
2019 — 2020

studio
psychologie van de ruimte

promotoren
Eva Storgaard

NATUUR ALS STIMULERENDE FATOR

In het Mercator-Orteliushuis te Antwerpen bevinden zich co-working spaces, waarbij de focus ligt op de relatie met de natuur.

De nood aan flexibele co-working ruimtes blijft stijgen. In deze digitale tijden is de laptop het voornaamste werkmiddel. Hierdoor kunnen mensen op zoek gaan naar een nieuwe manier van werken. Uit onderzoek blijkt dat de natuur belangrijk is voor de gezondheid en welbehagen van de mens en de productiviteit op de werkvloer. Het zorgt ervoor dat de werkprestaties verbeteren, er meer motivatie is, werknemers vrijwillig meer uren doen en de stress verminderd.

Het Mercator-Orteliushuis te Antwerpen in barokstijl heeft verschillende authentieke elementen en biedt een nauwe connectie met de natuur door de patio en de ruime achtertuin. Mensen hebben (on)bewust de nood aan interactie met de natuur. Dit principe heet biophilica. Biophilic design kan op verschillende manieren vertaald worden naar een ontwerp, maar ieder individu reageert er anders op. Daarom biedt dit ontwerp 3 verschillende gradaties van biophilic design. Iedereen kan zelf beslissen wat voor hem of haar de meest comfortabele en productieve plek is.

Contact

Dana Renders
dana.renders@hotmail.com

CL1R1SZ