GroundsCycle – Recipiënt voor de inzameling van kwaliteitsvol koffiegruis

Chiara Rousseau

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotoren
Els Du Bois
Stephan Claes

GroundsCycle – Recipiënt voor de inzameling van kwaliteitsvol koffiegruis

 

GroundsCycle is een herbruikbaar inzamelrecipiënt voor koffiegruis dat de opslag van kwaliteitsvol koffiegruis garandeert en de inzameling ervan vlot laat verlopen. Het inzamelrecipiënt is voorzien van een vacuümsysteem. Hierdoor kan er tijdens de bewaring geen lucht aan het koffiegruis waardoor schimmels zich niet kunnen ontwikkelen. Hierdoor kan de frequentie van de inzamelingen verlaagd worden naar één keer per week in plaats van meerder keren per week.

Het inzamelrecipiënt van GroundsCycle bestaat uit drie onderdelen, namelijk een inzamelrecipiënt, een vacuümdeksel en een transportdeksel. Het inzamelrecipiënt zal gebruikt worden door horecazaken en ondernemingen aangezien daar grotere hoeveelheden koffiegruis beschikbaar zijn. Aan de hand van het vacuümdeksel kan de inhoud van het recipiënt vacuüm gezogen worden. Het is namelijk voorzien van een automatische vacuümpomp. Met knoppen op de bovenzijde van het deksel kan de gebruiker de inhoud van het recipiënt eenvoudig vacumeren. De koffiebars en bedrijven die het recipiënt van GroundsCycle gebruiken, zullen dagelijks hun hoeveelheid koffiegruis in het inzamelrecipiënt moeten deponeren. Dit kan door het vacuüm van het recipiënt te doorbreken door er terug lucht in te laten aan de hand van het vacuümdeksel. Vervolgens vullen ze het bij met hun hoeveelheid koffiegruis van die dag om daarna de inhoud aan de hand van het deksel terug te vacumeren.

Er wordt gebruik gemaakt van een principe met twee deksels. Dit zorgt ervoor dat het systeem handig is in gebruik voor zowel degenen die het gebruiken als degenen die het inzamelen. Wanneer het recipiënt volledig gevuld is, dient het vacuümdeksel vervangen te worden door een transportdeksel. De inhoud van een recipiënt met transportdeksel op, kan vacuüm gezogen worden door het vacuümdeksel hier bovenop te plaatsen. Door het luchtventiel van het transportdeksel kan het vacuümdeksel de inhoud vacumeren. Het transportdeksel maakt een stabiele stapeling van de recipiënten mogelijk en voorziet een ergonomisch handvat, wat voordelig is voor de personen zorgen voor de inzameling.

CL1R1SZ