Ti’Po Zindelijkheidstraining met plasdata van Minze

charlotte schippers

Master Productontwikkeling
2021 — 2022

ontwerp

promotoren
 Regan Watts 
Lola Bladt
Gunter De Win
Alexandra Vermandel

Ti’Po Zindelijkheidstraining met plasdata van Minze

 

Ti’Po is een slim potje dat zindelijkheidstraining aangenaam maakt voor kinderen. Het detecteert ook afwijkingen in het plasgedrag van het kind en waarschuwt hierbij de ouders indien nodig. Dit gebeurt via de Ti’Po app. Deze app voorziet de ouders van allerlei correcte informatie omtrent zindelijkheidstraining, helpt hen bij het kiezen van een passende zindelijkheidstrainingmethode en bij het zetten van eventuele medische stappen.

In 1940 was 97% van de driejarige kinderen zindelijk. Tegenwoordig is dat nog maar de helft van die groep. Dit is te wijten aan verschillende oorzaken zoals de verandering van de levensstijl en comfortabele luiers. De uitgestelde zindelijkheid zorgt voor minder kwaliteit in het onderwijs, maar ook voor fysieke en mentale problemen bij kinderen.

Ouders vinden het vaak moeilijk om correcte informatie te vinden over zindelijkheidstraining. Daarnaast is het niet eenvoudig om een juiste methode te vinden die zowel bij het kind als bij de ouders past. Hier maakt Ti’Po het verschil. De app stelt aan het begin een kennismakingsquiz voor. Aan de hand van de gegeven antwoorden, koppelt Ti’Po een passende methode voor zindelijkheidstraining aan de gebruikers.

Om zindelijkheidstraining aangenamer te maken voor kinderen wordt er gewerkt met interactie. Door het zindelijkheidsproces aangenamer te maken, zullen er hier rond minder spanningen optreden tussen ouder en kind. Het potje zoekt interactie met het kind voor en tijdens het plassen.  Daarnaast verschijnt er in de app een korte quiz om de band tussen ouder en kind te versterken.

Ti’Po houdt plasdata bij van het kind. Indien er hierin afwijkingen worden opgemerkt, krijgen de ouders toegang tot grafieken omtrent de gevonden afwijking. Ze kunnen hiermee naar de kinderarts voor verdere raadpleging. Op deze manier kunnen afwijkingen tijdig worden opgespoord en ergere urologische problemen worden voorkomen. Indien nodig kunnen ze een uroflowmeter van Minze bijbestellen. Deze kan bevestigd worden op het potje en zo gedetailleerdere metingen uitvoeren zonder de plasroutine te veranderen.

CL1R1SZ