Verwarm jezelf, niet je huis.

Charlotte Hargreaves

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Ivo Dewit

Verwarm jezelf, niet je huis.

 

Naar aanleiding van de energie- en klimaatcrisis werken en leven mensen in de koude. Nu dragen mensen voornamelijk kledij uit de outdoor sector waardoor ze zich onzeker en oncomfortabel voelen. ‘hotcharlie’ wilt zich onderscheiden van de concurrentie door een warme outfit te ontwerpen die specifiek bedoeld is voor de binnenshuissfeer. Waarin een persoon zich mooi opgekleed voelt, die de bewegingsvrijheid bevordert en warm is bij minimum 10°C.

De beoogde meerwaarde die ‘hotcharlie’ wil bereiken is het welbevinden van mensen in een koud binnenklimaat te bevorderen en de energiefactuur drastisch te doen dalen. Het resultaat is een modulaire outfit die bestaat uit zeven onderdelen. Zo kan de outfit worden aangepast naargelang de activiteit, temperatuur en persoonlijke voorkeur binnenshuis. De outfit helpt om de ideale lichaamstemperatuur te reguleren.  In de compartimenten langs de binnenzijde van de outfit, zit vilt die de warmte van het lichaam bewaart. Daarnaast wordt het vilt gepositioneerd op de lichaamsdelen zodat de gewrichten gevrijwaard zijn van vilt.  De buitenkant van de outfit, de compartimenten en het vilt zullen worden gemaakt uit merinowol.

Om een persoon zelfzeker te laten voelen in een koud binnenklimaat worden er vrouwelijke silhouetten ontworpen. De outfit is in samenwerking met de doelgroep ontworpen zodat de ‘features’ op hen zijn afgestemd. De ‘website’ beschrijft rituelen die de stofwisselingssnelheid op peil houden en de gezondheid van het huis garanderen. Daarbij staat een gedragscode online om een lange en kwalitatieve levensduur van de outfit te waarborgen. Ook worden de ervaringen van andere mensen in een koud binnenklimaat online gedeeld. Overigens kunnen de verschillende delen van de outfit worden gekocht via de ‘webshop’ of de ‘pop-up store’.

Contact

Charlotte Hargreaves
charlotte.hargreaves@telenet.be 

CL1R1SZ