ONBEGRENSD

Cato Mertens

Master Interieurarchitectuur
2021— 2022

studio
Morfologie van het interieur 

promotoren
 Eva Storgaard
Axelle Vertommen

ONBEGRENSD

Een geestelijke gezondheidsinstelling voor mensen met een emotieregulatiestoornis.

Een dag- en residentiële instelling die instaat voor de geestelijke gezondheid van haar patiënten. De focus ligt op het behandelen van emotieregulatiestoornissen, meer specifiek borderline en de bipolaire stoornis. Deze stoornissen worden gekenmerkt met hevige stemmingswisselingen, weinig zelfcontrole, vaak suïcidale gedachten en moeite met vertrouwensrelaties.

De instelling zal beschikken over verschillende therapievormen. Ten eerste zal de aanwezigheid van een therapiebad het ontwikkelen van zelfcontrole bevorderen. In water word je je meer bewust van de bewegingen die je maakt. Door de druk van het water voel je je lichter en het ontspant de spieren en heeft dus een relaxerende werking. Daarnaast heeft muziek ook een grote impact op de gemoedstoestand van de patiënten. Verder is er ook ruimte voor workshops, privebegeleidingen en yoga.

Naast de therapieën is er natuurlijk ook nood aan ontspanning. De leefruimte wordt gezamenlijk gebruikt, samen met het personeel, om gelijkheid centraal te stellen. Op het verdiep is er ook een residentieel deel voor patiënten die een langer traject afleggen of die hier zelf nood aan hebben.

Een belangrijk punt in dit project is toch wel de omgeving waarin het zich bevindt. De Kalmthoutse heide is vlakbij en op het buitenplein is er een paviljoen ontworpen voor groepstherapie.

Contact

Cato Mertens
catomertens@outlook.com 

CL1R1SZ