Draagtoilet voor wandelaars

Casper De Roose

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Johan Neyrinck

Casper De Roose

 

Het product is een draagbare toilettoolkit met een ergonomische ondersteuning, een opvangsysteem en een privacysysteem die het ontlasten in de natuur aangenamer en milieuvriendelijker maakt.

Door de groeiende populariteit van wandelen is er de laatste jaren een toenemend probleem ontstaan door een gebrek aan sanitaire voorzieningen in uitgestrekte natuurgebieden. De overlast van achtergelaten menselijke ontlasting heeft zowel ecologisch als esthetisch een grote impact. Stoelgang heeft namelijk tot een jaar nodig om volledig af te breken in de natuur en kan parasieten, virussen en bacteriën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor zowel de mens als het lokale ecosysteem. Bovendien blijft er ook veel toiletpapier achter, wat eveneens een negatieve impact heeft op de natuur.

Er is dringend nood aan bewustwording over de schadelijke impact door de mens op de natuur zowel op ecologisch als esthetisch vlak. Oplossing voor dit probleem is een eenvoudig, gebruiks- en milieuvriendelijk product dat privacy en comfort biedt bij het ontlasten. Op die manier wordt ontlasten in de natuur een aangename ervaring voor onszelf, maar ook voor de anderen die na ons komen.

Het product is een draagbare toilettoolkit met een ergonomische ondersteuning, een opvangsysteem en een privacy systeem die het ontlasten in de natuur aangenamer en milieuvriendelijker maakt.

Contact

Casper De Roose
casdr@hotmail.com

CL1R1SZ